Çıkarılan İmplant Tekrar Kullanılır Mı?

Başarısız olmuş implantlar, implant sonrası yeniden yapılabilir mi? Evet. Genellikle implant başarısızlığı sonucunda eğer kemik yeterliyse, belli bir iyileşme süreci sonunda ya da farklı kemik artırımın metodları uygulanarak aynı bölgeye yeniden implant yapmak mümkündür.

Bu tür bilgilendirici içeriklerimizden haberdar olmak için bizi takip edin.

İmplantın tehlikeleri nelerdir?

İmplant zararları arasında kanama, şişlik, ağrı, diğer dişlerin zarar görmesi, çenede kırıklara yol açması, yumuşak dokuda yaralanmalar, implantın burun gibi boşluklara kaçması, diş etinden görülebilecek koyu yansıma vardır.

Implant diş kimlere uygulanmaz?

İmplant Kimlere Uygulanabilir, Kimlere Uygulanmaz? Her kişiye implant uygulaması yapılamaz. Kimi zaman hiç implant yapmamak daha uygun görülür. Genel sağlık durumu bozuk hastalarda, kötü alışkanlıklara sahip kişilere, çene kemiği yapısı uygun olmayan bireylere, implant uygulanması doğru olmayacaktır.

İmplant tutup tutmadığı nasıl anlaşılır?

İmplant tedavisinde, implant dişin tutup tutmadığı hasta tarafından süreç içinde anlaşılabilir. İmplant tedavisinden sonra ağrı uzun süre boyunca devam ediyorsa, operasyon olan bölgenin etrafında şişlik, kanama, iltihap, ağrı varsa ve implant sallanıyorsa implant tutmamış olabilir.

Implantın vücuda zararı var mı?

İmplant titanyumdan yapılan, insan vücuduna herhangi bir zararı ve olumsuz bir etkisi olmayan uygulamadır. İmplant tekniği, 1950’li yıllarda ilk olarak maymunlar üzerinde denenmiş ve mükemmele yakın sonuçlar elde edilmiştir.

implant tedavisi

İmplant iltihabı nasıl anlaşılır?

Diş fırçalama esnasında implant uygulanmış bölgede fazla ya da az miktarda görülebilen kanama, Yemek yerken, implant yapılan bölgede ağrı ve dişlerde oluşan sallanma hissi, İmplant yapılan bölgede iltihap akıntısı ve tadının hissedilmesi, İmplant yapılan bölgede rahatsızlık, ağrı ve acı hissedilmesi.

İmplant dişim düştü ne yapmalıyım?

İmplant dişim düştü, implant yerinden çıktı ne yapmalıyım diye düşünen hastaların yeniden diş hekimine gitmeleri ve yeniden röntgen çekilmeleri gerekir böylece tedavinin neden başarısız olduğu anlaşılır. Daha sonra ilgili bölgenin 4 – 5 ay iyileşmesi beklenir.

İmplant çene kemiğine zarar verir mi?

İyi bir diş hekimi tarafından uygulanmayan, taklit implant gibi basit uygulamalarla yapılan tedavi sonrasında zamanla çene kemiği erimesi ve enfeksiyon ile karşılaşılabilir. Profesyonel bir ekiple yaptırılan implant uygulamasında herhangi bir zarar olmayacaktır.

İmplant kaplaması neden düşer?

Düşen kaplama dişler genel olarak bakımsızlıktan ya da sert işlem kaynaklı düşer. Kaplama dişlerin temizliği sırasında diş ipi kullanımı ya da fırçalama da sert işlemlerde kaplamaların düşme durumu gözlemlenir. Bu nedenle bu tarz işlemlerde daha hassas bir şekilde işlem yapılması gerekmektedir.

İmplant vidası takıldıktan sonra ağrı olur mu?

Anestezi uygulaması yapıldığından dolayı herhangi bir ağrı duyulmaz.Diş implantı uygulamasından sonra çene kemiği ve diş eti açıldığından dolayı bu cerrahi işleme bağlı olaraktan hafif derecede ağrılar duyulabiliyor. İmplant sonrası ağrı oldukça normal ve fazla hissedilmeyen bir ağrıdır.

Sökülen implant tekrar kullanılır mi?

Başarısız olmuş implantlar yeniden yapılabilir mi? Evet. Genellikle implant başarısızlığı sonucunda eğer kemik yeterliyse, belli bir iyileşme süreci sonunda ya da farklı kemik artırımın metodları uygulanarak aynı bölgeye yeniden implant yapmak mümkündür.

İmplant vidaları kemikle Kaynaşmazsa ne olur?

İmplant Kaynamaması Durumunda İmplantın Çıkartılması İmplant işleminin yerinden çıkarılması diş çekimi işlemleri ile hemen hemen aynı olmaktadır. Çenede yeni kemik oluşumları beklendikten sonra o bölgelerde yeniden implant tedavisi yapılabilmektedir.

İmplant tedavisinden sonra ağrı olur mu?

Öncelikle implant tedavisi yapılırken hastaların tercihine göre lokal veya genel anestezi uygulaması yapılmaktadır. İmplant ameliyatı sırasında hasta herhangi bir ağrı yaşanmamaktadır. Fakat implant ameliyatı yapılırken çene kemiği ve diş eti açıldığı için bu cerrahi işlem sonrasında ağrı ve acı oldukça normaldir.

İmplant ağrı yaparsa ne olur?

İmplant Sonrası Ağrı ve şişlik gibi problemlerin çıkması normal bir durumdur. Bu problemleri ortadan kaldırmak için diş hekiminiz sizlere ağrı kesici ve iltihap önleyici ilaçlar verir. Bu sayede implant sonrası ağrı oluşumu engelleyebilirsiniz ya da hafifletebilirsiniz.

İmplant diş düşer mi?

Belirtildiği üzere, genelde diş implantı düşerse (ki bu sık gerçekleşmez), bu ilk senesinde gerçekleşir. Bununla beraber, bazen bir diş implantı birkaç sene ardından gevşeyebilir, ancak bu durum da ilk olasılık kadar nadir görülebilecek düzeydedir.

İmplant başarısız olursa ne olur?

Başarısız implant uygulaması sonrasında dişe yeniden implant uygulaması yapılabilir. Bu gibi olumsuz durumlarda implant bölgesi tekrar uyuşturulur ve implant yerinden çıkarılır. Sonrasında iltihabi dokular temizlenir. Bölge tekrar kapatılarak gerekli durumlarda kemik dokusu ilave edilebilir ve diş iyileşmeye bırakılır.

İmplant yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

İmplant tedavisi yapıldıktan sonra 2 saat boyunca herhangi bir şey yiyip içmemeye özen göstemelisiniz. İlk 24 saat boyunca sıcak içeceklerden de uzak durunuz ve sadece yumuşak, soğuk yiyecekler(soğuk püre, süt ürünleri ve dondurma) tüketmeye özen gösteriniz. İlk hafta sıcak yiyecek ve içeceklerden de uzak durunuz.

İmplant tutmazsa ne olur?

İmplantlar uygun şekilde yapıldığı sürece böyle bir ihtimal yok denecek kadar azdır. Başarısızlık oranı % 1-2 civarındadır. Bu başarısızlıklar genellikle implantın yerleştirilmesini takip eden ilk 3 ay içinde ortaya çıkar.

İmplant sonrası yüz şişmesi nasıl geçer?

İşlem bölgesinde belli olan ve göz altında da oluşabilecek şişlikler ya da ağız içindeki hematomlar 2-3 gün devam edebilir. Ödemin tamamen geçmesi ise 10 günü bulabilir. Şişliğin artmaması ve kanama sonucu oluşan morluğu engellemek için buz kompres yapmanız gerekir.

İmplant sonrası iltihap nasıl geçer?

İlgili enfeksiyon bölgesi cerrahi aletlerle ya da lazerle temizlenip, strelize edildikten sonra uygun antibiyotik tedavisi ile sorun ortadan kalkabilir. Geç teşhis ve tedavinin başarısız olduğu durumlarda implant çıkartılarak enfeksiyon bölgesi temizlenir ve antibiyotik tedavisi uygulanır.

Değerlendirme

Yorum yapın