Haksız Yere Suçladığımız Şeyler

maxresdefault 2

Haksız Yere Suçladığımız Şeyler

Konsol Kolu

Oyunlarda yenilince hemen konsol koluna suç atarız. Konsol kolu sağlam olsa bile yenilen için bozuktur.

Çevre

Çocuğunuzun kötü bir davranışını gördüğümüzde çevreye suç atarız. Çocuk çevreden etkileniyor deriz. Haksız da sayılmayız aslında. Çünkü çocuk genelde küfür etmeyi çevresinden öğrenir.

Öğretmen

Çocuğun annesi veya babası sınav notunun neden kötü olduğunu sorduğunda çocuk hemen öğretmeni suçlar. “Öğretmen soruları zor soruyor” ya da “öğretmen bana taktı” diyerek çocuk kendini aklamaya çalışır.

Kemikler

Asla kilo aldığımızı kabullenemeyiz. Biri “kilo mu aldın sen?” diye sorduğunda; “hayır kilo almadım, benim kemiklerim iri diyerek” geçiştiririz.

Fotoğraf Makinesi

Fotoğrafta kötü çıktığımızda, kilolu çıktığımızda fotoğraf makinesini suçlarız.

Hakem

Spor takımları yenildiğinde, yenilginin nedeni olarak genelde hakemi suçlarlar.

Su

“Su içsem kilo alıyorum” diyerek suyu suçlarız.

Kuzen

Yanlışlıkla birine mesaj gönderdiğimizde hemen kuzenimizi suçlarız. “Ben yazmadım kuzenim yazmış”.

Gezegenler

Biri bize dalgın ya da sinirli olduğunu söylediğinde gezegenleri suçlarız. Burcumuzdan kaynaklı olduğunu söyleriz.

Çalışmadığım Yer

Baba ya da anne çocuğa sınavdan neden düşük aldığını söyleyince, çocuk “öğretmen çalışmadığım yerden sordu” diyerek kendini bu durumdan kurtarmaya çalışır.

Mediakraft ekibi bu konuda eğlenceli bir video çekmiş. Biz de videodan gördüğümüzü yazıya dökmeye çalıştık. İşte o video;

YouTube video

Değerlendirme

One thought on “Haksız Yere Suçladığımız Şeyler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir